5 tips om je bus theorie te behalen!

bus

Je hebt eindelijk het besloot genomen je wil buschauffeur worden! Je hebt alle opties overwogen, taxi chauffeur, vrachtwagenchauffeur, bezorger, maar buschauffeur sprong er toch het meeste voor je uit. Nu is het tijd om je rijbewijs D te halen en daarbij hoort natuurlijk ook het behalen van je bus theorie. Om jou hierbij te helpen heb ik 5 tips om je bus theorie te behalen.

Tip 1: Maak allereerst 1 online theorie-examen

Voordat je begint met leren kun je een theorie examen maken. Natuurlijk zal je hier niet voor slagen, maar dit is meer om te zien waar je start. Je moet het zien als een nulmeting, je test daarmee als het ware het startpunt en kunt later makkelijk meten hoe goed je theoriekennis gevorderd is.

Tip 2: Neem de tijd voor de theoriestof

Het klinkt eigenlijk als een logische tip, maar vergis je niet, veel mensen onderschatten hoeveel tijd je erin moet steken. Zo denken sommige het een dag van te voren erin te kunnen stampen, maar dit raad ik echt af! Hiervoor is het veelte veel stof , neem er even de tijd voor, het liefst minimaal een paar weken. Dit zorgt ervoor dat je het leren goed kan verspreiden zodat je effectiever leert aangezien je na een bepaalde tijd niets meer opneemt. Ook helpt het een rondje te lopen of te fietsen, zo kun je je hoofd weer leeg maken waardoor je makkelijker en effectiever nieuwe dingen kunt opnemen.

Tip 3: Maak notities!

Het maken van notities tijdens het leren heeft verschillende voordelen. Door iets wat je leest op te schrijven, onthoud je het makkelijker. En als je stelselmatig alle lastigste zaken opschrijft, krijg je straks een goed overzicht van de moeilijkste theorieregels. Als je die tijdens het leren ook blijft herhalen, weet je aan het einde van de rit toch een heel aantal lastige zaken uit je hoofd.

Tip 4: Maak veel examens!

Wanneer je alle theorie hebt doorgenomen en je het gevoel hebt dat je het onder de knie hebt is het tijd om je kennis te testen. Dit kan je doen door online theorie-examens te maken. Met examentraining kun jij volop aan de slag met het maken van online, realistische theorie-examens die sprekend lijken op die van het CBR. Het maken van een examen zorgt ervoor dat je weet hoe ver jij al bent met leren.

Tip 5: Leer van je fouten

Tijdens het oefenen met de online examens zal het ene onderdeel een stuk makkelijker gaan dan het andere onderdeel. Maar juist dan moet je de onderdelen waar je minder goed in bent niet ontwijken. Leer van je fouten, zorg dat je je vooral op je zwakke punten richt zodat je straks op het examen zo min mogelijk fouten maakt.

Nu je alle tips hebt genoteerd en gaat starten met het leren voor je bus theorie wil ik je nog één laatste tip geven. Neem eens een kijkje op abcrijopleidingen.nl, zij verzorgen theorie examens voor het bus rijbewijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *