5 tools voor het maken van een online portfolio

Een Online portfolio maken voor school is nog nooit zo belangrijk en relevant geweest als nu. Dankzij corona is het niet makkelijk om alles te kunnen doen wat je normaal zou willen doen, dit geldt ook voor academische zaken. Veel schoolreizen en opdrachten gaan niet door en veel werk gaat verloren. Veel studenten stellen in de loop van het jaar een portfolio samen zodat ze aan het einde van het jaar hun skills kunnen presenteren. Door corona is het belangrijk om zo’n portfolio online te maken, zodat je zeker weet dat je een back-up hebt. In deze blog lees je over de verschillende platforms waar je makkelijk en snel portfolio’s kunt maken.

WordPress, Simulise en Edublogs

WordPress en Simulise zijn goede keuzes om een portfolio op te maken. Veel bedrijven gebruiken WordPress om simpel hun websites van een nette lay-out te voorzien, maar je kunt het platform ook gebruiken om je portfolio op te maken. Je kunt kiezen uit honderden thema’s en kunt je portfolio helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Je kunt zelf menu-knoppen maken en kiezen uit verschillende lettertypen en kleuren. Als je WordPress gebruikt, hoef je geen verstand te hebben van coderen. Edublogs is een platform dat lijkt op WordPress, maar een lagere instap heeft. Deze optie is handig voor de student die alles last minute doet en geen tijd meer heeft om veel tijd te besteden aan het opzetten van een online portfolio.

Weebly en Evernote

Weebly past in hetzelfde kader als WordPress en Edublog, en heeft ook een laag instapniveau. Ideaal voor de beginnende blogger en portfoliomaker dus. Net als bij WordPress kun je kiezen uit verschillende thema’s en lay-outs die je zelf samenstelt. Een andere pré van Weebly is dat het een makkelijk besturingssysteem heeft en in het Nederlands is. Een andere optie is Evernote, waar je aantekeningen en bestanden makkelijk en overzichtelijk kunt opslaan. Het mooie van Evernote is dat het gratis is. Evernote is visueel niet zo aantrekkelijk als de andere opties, maar je kunt op de app wel foto’s maken, wat niet kan op de andere platforms.