Banen waar je het meest gelukkig van wordt

Werken moeten we heel ons leven. Het is daarom essentieel dat je een beroep kiest wat je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt. Je moet het ten slotte voor een erg lange tijd volhouden. Maar wat zijn nu leuke banen en van welke banen worden mensen het meest gelukkig? Wij zochten het voor je uit, lees dus snel verder!

Wat is een leuke baan?

Voor iedereen heeft een ‘leuke baan’ natuurlijk weer een andere betekenis. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde passies en interesses. Leuke banen zijn over het algemeen wel banen die mensen gelukkiger maken en waar ze voldoening uithalen. Dit kan komen door het werk zelf, maar ook door collega’s die het werk leuker maken. Verder worden banen met doorgroeimogelijkheden en ontwikkelingsmogelijkheden ook als leuker ervaren. Het moet passen bij je persoonlijkheid en je moet er energie van krijgen.

Soorten banen

De banen die als ‘leuk’ worden bestempeld zijn vaak leidinggevende functies. Aan deze banen worden vaak hoge eisen gesteld, maar je krijgt er veel beloning voor terug. Dit maakt het werk ook juist uitdagend. Hetzelfde geld voor vertegenwoordigers. Dit zijn verkopers of commerciële medewerkers. Zij moeten dingen verkopen en hebben vaak targets die ze moeten halen. Hoewel zij dus ook te maken krijgen met hoge eisen, zijn mensen met deze baan wel heel gelukkig. Ze werken veel samen met mensen en zijn actief bezig buiten de deur. Hiernaast worden ook beroepen als trainer gezien als ‘gelukkige beroepen’. Je helpt, na het volgen van een trainersopleiding, namelijk iemand bij het bereiken van een bepaald doel. Je geeft hen advies en ziet ze groeien gedurende het coachingstraject. Hier halen veel mensen voldoening en waardering uit. Het beroep als docent wordt ook gezien als een leuk beroep. Hoewel ze de leerlingen soms achter het behang kunnen plakken, zorg jij er wel voor dat hun kennis wordt uitgebreid en dat ze zich voorbereiden op hun toekomst.