Nog geen keuze gemaakt voor je vervolgopleiding? Bekijk de mogelijkheden!

Een vervolgstudie is moeilijk om te kiezen. Je hebt heel veel soorten opleidingen in verschillende sectoren.  Als je een opleiding zoekt kan je is kijken op hbostart.nl hier staan alle HBO opleidingen op een rij met een omschrijving van wat de opleiding inhoudt. Hieronder zijn een paar sectoren omschreven met een paar studies binnen deze sector. 

Techniek sector 

Je wilt iets in de technieksector doen. Je weet misschien precies al welke opleiding je wilt volgen in de sector techniek en misschien weet je dat nog helemaal niet. Een technische opleiding is vaak heel breed met veel basisvakken aan het begin. hieronder zal ik aantal opleidingen toelichten: 

Aviation: is een opleiding die gaat over vliegtuigen. Je leert op de opleiding hoe je vliegtuigen moet onderhouden, repareren, begeleiden of het beladen op een luchthaven. 

werktuigbouwkunde: is een opleiding over machines en installaties. je moet namelijk je creatieve en je technische vaardigheden op deze opleiding samenvoegen. Door deze vaardigheden samen te voegen ga je leren hoe het best een machine of installatie kan ontwikkelen. 

Onderwijs 

Vind jij het leuk om kinderen, jongeren of misschien wel volwassen wat kennis op te doen. Dan is het onderwijs misschien wel wat voor jou. Je kan ervoor kiezen om op een basisschool les te geven. Je hebt dan te maken met kinderen van ongeveer 4 jaar tot 12 jaar.  De opleiding die je moet hebben om les te mogen geven op de basisschool is de PABO. Als je liever wat oudere kinderen les wil geven dan is misschien de middelbare school wel iets voor jou. Je hebt dan kinderen met een leeftijd van ongeveer 12 tot 18 jaar. Ligt er wel aan welk niveau je les gaat geven. Je specialiseert je dan in een bepaald vak zoals Nederland, Wiskunde of biologie. Je geeft dan alleen les in dat vak waar je in bent gespecialiseerd.  Je kan ook les geven aan volwassen mensen dat is bijna hetzelfde al op de middelbare school. Je leert voor een bepaald vak en je geeft dat vak aan een klas. Op een school voor volwassenen zitten vaak mensen die klaar zijn met de baan die ze hiervoor deden en nu iets totaal anders willen doen. Er zitten ook mensen die in hun tienerjaren er een beetje een zooitje van hun schooltijd  hebben gemaakt. Deze groep mensen proberen nu weer een diploma te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *