Re-integratie van ziek personeel

Een werknemer die ziek thuis zit is voor niemand fijn. Er wordt soms onterecht gedacht dat personeel het wel prettig vindt thuis te zitten maar niets is minder waar. Ook personeel is erbij gebaat om naar een periode van ziekte weer aan de slag te gaan. Die motivatie is niet alleen financieel maar ook psychologisch. Helaas komt het wel eens voor dat de werknemer niet op zijn of haar oude niveau terug komt als voor de ziekte. Dit kan een belemmering zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden waardoor de werknemer niet meer in staat is om zijn functie uit te voeren. In dat geval moet er gekeken worden of er aanpassingen aan de werkomgeving gedaan kunnen worden waardoor de werknemer in kwestie toch weer aan het werk kan binnen het bedrijf. Aanpassingen kunnen bijvoorbeeld zijn om het kantoor rolstoelvriendelijk in te richten of ergonomische ondersteuning aan te bieden.

Geen passende oplossing mogelijk?

Helaas kan het ook zo zijn dat er zelf met aanpassingen geen passende oplossing te vinden is. Wanneer er onoverbrugbare beperkingen zijn ontstaan kan de werknemer niet meer aan de slag binnen het bedrijf. In dat geval zal de werkgever mee moeten helpen om de werknemer bij een ander bedrijf aan het werk te helpen. Dit wordt reintegratie tweede spoor genoemd. Hierbij komen zaken als opleiding, hulp bij sollicitaties of andere begeleiding ook ter sprake. 

Het vinden van een passende oplossing voor zowel u als uw zieke werknemer kan lastig zijn. Voor hulp en advies hierbij kunt u een kijkje nemen op https://adxpert.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *