Verschillende mbo niveau 4 opleidingen:

Wanneer je op het middelbare onderwijs het niveau mavo of lager hebt gedaan ga je na je examen jaar de overstap maken naar het mbo, op het mbo heb je verschillende opleidingen met verschillende soorten niveaus. Je hebt niveau 1 t/m 4.

Wanneer kun je een mbo niveau 4 opleiding volgen ?

Wanneer je op de middelbare school mavo hebt gevolgd (vmbo-tl) dan kun je sowieso een mbo niveau 4 opleiding starten, wanneer je kader hebt gedaan (vmbo-gl) kun je je ook aanmelden voor een niveau 4 opleiding maar wordt je niet altijd aangenomen. In dat geval kun je een niveau 3 opleiding uitzoeken. Je kunt een niveau 4 opleiding ook volgen wanneer je een overgangsbewijs hebt van Havo / VWO 3 naar Havo of een VWO 4 bezit.

MBO niveau 4 opleidingen

Wanneer je een niveau 4 mbo opleiding gaat volgen kun je kiezen vanuit van allerlei soorten opleidingen, in elke sector valt wel een opleiding te vinden. Hier een paar voorbeelden van opleidingen die je zal kunnen kiezen:

  • Verpleegkunde niveau 4
  • Technicus Elektrotechniek niveau 4
  • Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4
  • Logistiek Supervisor niveau 4 
  • Medewerker Marketing & Communicatie niveau 4 

Dit zijn pas 5 opleidingen, er zijn namelijk nog veel meer opleidingen die je kunt kiezen, het is belangrijk om goed na te denken over je opleiding die je gaat kiezen.

De juiste opleiding kiezen

Sommige mensen weten al een lange tijd wat ze willen worden en is de keuze voor een opleiding dus ook niet moeilijk, maar er zijn ook genoeg mensen die niet precies weten wat ze willen. De keuze die je moet maken is erg lastig en daarom sta je er niet alleen voor. Bij mbostart kun je bijvoorbeeld een studiekeuze test maken die je helpt bij de juiste opleiding te vinden. Je kunt er ook voor kiezen om open dagen te bezoeken of naar een studiekeuzebeurs te gaan waar je van alles wat kan proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *