Kind

Wat leren kinderen op een peuterspeelzaal?

Je kind naar de peuterspeelzaal brengen is voor veel ouders een grote stap. Voor het eerst geef je de zorg voor je kindje uit handen aan iemand anders en dat is soms best even wennen. Maar het is belangrijk voor een kind om al op jonge leeftijd met leeftijdsgenootjes om te gaan zodat je zoon of dochter een gezonde sociale ontwikkeling doormaakt. Je kind hoeft echt niet alle dagen naar de peuterschool als dat vanwege je werk niet nodig is, maar 1 of 2 keer in de week doet de ontwikkeling van een kind vaak enorm goed.

Leren spelen en delen met leeftijdgenootjes

Door je kind naar de peuterspeelzaal te laten gaan leert hij of zij om te gaan met leeftijdsgenootjes. Zeker als er geen broertjes of zusjes zijn is dat erg belangrijk. Je kind leert op die manier te delen en samen te spelen en op die manier dingen te ontdekken. De leiding ziet er op toe dat je kind zich sociaal gedraagt, geen ruzie maakt en geen speelgoed van andere kinderen afpakt. Anderzijds moet je kind ook leren om voor zichzelf op te komen en zich niet de kaas van het brood te laten eten. Ook daarvoor is een kinderdagverblijf een prima leerschool voor je peuter.

Een prima start voor de basisschool

Als je kind 4 jaar is dan mag hij naar de basisschool. Dat is een belangrijke stap in het leven van een kleuter. Als je kind de jaren daarvoor al gewend was om naar een peuterspeelzaal te gaan dan is de stap een stuk minder groot. Als je geluk hebt gaan er vriendjes of vriendinnetjes naar dezelfde school, zodat je kind niet helemaal alleen deze nieuwe wereld binnenstapt. Op het kinderdagverblijf heeft je kind al veel dingen geleerd die op de basisschool van pas komen. Zindelijk zijn bijvoorbeeld, want een leraar in groep 1 is er niet om luiers te verschonen. Maar ook zelfstandig spelen is heel belangrijk, want ook dat moet je kind kunnen.

Een fijne peuterspeelzaal vinden voor je kind

Wil jij ook dat je kind goed voorbereid aan zijn schooltijd begint? Dan is het belangrijk om een goede peuterspeelzaal Groningen te vinden waar je kind zich veilig kan ontwikkelen van peuter naar kleuter. Je kunt je kind na deze periode dan met een gerust hart naar school brengen. Vaak mag een kind kort voor de 4e verjaardag al kennis komen maken en een middagje oefenen op school. Dan is de overstap van het vertrouwde peuterschooltje naar de grote nieuwe basisschool een stuk minder groot.